In de Muscadet is de oogst op 19 september begonnen. Gelukkig heeft de extreem mooie nazomer nog iets goed kunnen maken van de vorstschade, die de ontluikende knoppen deels hebben vernietigd. Er wordt rekening gehouden met 30% lagere opbrengst. De laagste opbrengst sinds 10 jaar volgens Alexandre Déramé.

Wat dat betreft zijn de berichten uit de Beaujolais een stuk positiever. Daar is men op 27 september met de oogst begonnen. Hier gelukkig geen vorst/hagelproblemen, zoals in de iets noordelijker gelegen Bourgogne, hoewel het voorjaar te fris was heeft de enorme warmte van nazomer zeer gezonde druiven binnen gehaald.

Champarloux

En weer een korf met prachtige gamay druiven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.