Beste huurder,

Begin mei hoop ik de nieuwe jaargang van uw eigen wijn bij u te bezorgen, ondanks de enorm warme zomer is het onze wijnboeren toch gelukt om weer lekkere wijnen te maken.

In de Muscadet is de snoeiperiode achter de rug, door de droge en zachte winter is het wachten op het uitlopen van de wijnstokken, de verwachting is dat het vruchtzetting net als vorig jaar vroeg zal zijn, dus hopelijk komt er geen vorst meer. De afgelopen 2 weken is de oogst van 2022 gebotteld en worden de flessen van etiketten voorzien.

Ook in de Beaujolais is de snoei achter de rug en is men bezig met de botteling, Maxime Cortay heeft aangegeven dat de zeer lange winterperiode zonder regen hem zorgen baart voor de toekomst. Maar de 2022 oogst  heeft een mooie kleur en voldoende structuur, de opbrengst was lager dan gemiddeld.

Verschillende huurders zijn dit jaar op bezoek geweest bij hun wijngaard en hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er allemaal komt kijken om een goede wijn te maken. De wijnboeren hebben de bezoekjes als erg leuk ervaren en nodigen ook u uit om eens een kijkje te komen nemen. Mocht u een bezoekje willen plannen, neem van te voren contact op, om te zorgen dat men tijd voor u heeft. Natuurlijk kan ik ook de contacten voor een bezoek regelen voor u.

De transportkosten blijven helaas onveranderd hoog, vooral de dieseltoeslag van 23% weegt zwaar, waardoor de variabele kosten uitkomen op € 205,97 voor de Muscadet en € 226,58 voor de Beaujolais.

Ook dit jaar is het mogelijk om wijn bij te bestellen:

Van Domaine de la Champarloux

Beaujolais                                           € 37,50

Beaujolais Rosé                                € 37,50

Beaujolais vieilles vignes              € 39,50

Beaujolais blanc                               € 39,50

 

Van Domaine Morandiere

 

Muscadet                                          € 35,00

Pinot noir  Rosé                                € 35,00

Perles de Mers  mousserend       € 59,50 op elke 2de 6 flessen geeft Alexandre € 10,00 korting

Alles wijnen per 6 flessen te bestellen.

 

Ik hoop eind april-begin mei de wijnen te bezorgen, mocht u in die periode afwezig zijn, hoor ik dat graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.