Prévu

Op 8 augustus meldde Alexandre Derame dat hij verwacht om op 4 september te gaan starten met de oogst. Na een mooie juni maand viel de juli maand tegen, te wisselvallig en de zon liet het regelmatig afweten, hij hoopt op een droge warme augustus maand, voor een hoge kwaliteit van zijn en ook uw druiven. Inmiddels lijkt wens in vervulling te gaan, momenteel (24 augustus) is er nog geen druppel regen gevallen en zitten we in een record reeks van hoge temperaturen

 

Maxime Cortay berichtte mij begin augustus dat hij verwacht om op 10 september met de oogst te kunnen beginnen, duidelijk is dat de zuidelijkere ligging ten opzichte van de Muscadet, gunstig is geweest, hier was ook de maand juli droger en zonniger.

 

De beide oogsten zijn redelijk vroeg, maar geen record. Al met al een redelijk goed vooruit zich. Mocht u de komende tijd nog in de buurt van een van beide wijngaarden zijn, ga eens op bezoek bij uw eigen wijngaard, de wijnboeren zullen het op prijs stellen. Rond de oogsttijd kan het wat lastig zijn.

Een bezoekje plannen? Ik help u graag, stuur mij een e-mail of bel 0033-612288704

Hier hangt de nieuwe oogst Gamay druiven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.