Wijn uit uw eigen
Franse wijngaard.

Bemiddelaar tussen particulieren uit Nederland en wijnboeren in Frankrijk. Bij Locavigne kunt u diverse wijngaarden huren van twee unieke wijnboeren in Frankrijk.

Huur een wijngaard in Frankrijk.

Sinds 1987 bemiddelt Locavigne in de verhuur van percelen wijngaard in Frankrijk aan particulieren en bedrijven in Nederland en België.

Twee Franse wijnboeren verhuren delen van wijngaard per 100m2. Zij verzorgen het hele proces van het onderhouden en verzorgen van hun wijngaard, het plukken van de druiven, vinificatieproces tot de uiteindelijke botteling.

Meehelpen met het plukken van de druiven
Mogelijkheid om wijnetiketten te personaliseren
Transport naar Nederland verzorgt door Locavigne

Het huurproces uitgelegd
in 5 stappen.

1. Wijngaard huren

Bekijk de verschillende wijngaarden op onze website en doe een huuraanvraag voor een wijngaard. Locavigne zal contact opnemen met de wijnboer en het huurcontract tot stand brengen.

2. Druiven plukken

Wanneer de druiven rijp zijn dan worden deze geplukt van de wijngaard. Om u zoveel mogelijk te betrekken bij het proces mag u de boer helpen bij het plukken van de druiven. 

3. Botteling van de wijn

Nadat de wijn heeft gerijpt wordt deze gebottled in de wijnflessen. Het etiket dat op deze fles komt kunt u tot op zekere hoogte personaliseren

4. Transport naar Nederland

Wanneer de wijn gereed is voor transport neemt Locavigne contact met u op. Op deze manier kan er een bezorgdatum worden afgesproken.

5. Genieten van u eigen wijn

Na levering kunt u genieten van hoge kwaliteit wijn uit uw eigen Franse wijngaard.

Onze wijngaarden

Bij Locavigne kunt u bij twee verschillende wijnboeren in totaal acht verschillende wijngaarden huren.

De wijngaarden worden verhuurd per 100m2 dat ongeveer gelijk staat aan 72 flessen wijn. De prijs is opgebouwd uit vaste kosten voor het basis werk van de boer en variabele kosten voor de wijn, het transport, de accijns en administratie.

Domaine de Champarloux

Domaine La Morandière

Domaine de Champarloux

Wijnregio
Beaujolais

In het hart van Pays des Pierres Dorées ligt het hammeau Glaizé dat behoort bij het typische Beaujolais-dorp Glaizé, hier bewerken de gebroeders Maxime en Jean-Luc Cortay samen met Roselyne Crepier de wijngaarden van Domaine de Champarloux, die al generaties lang in bezit zijn van de familie Cortay.

Vaste kosten € 145
Kosten per 100m2 € 206

Domaine La Morandière

Wijnregio
Muscadet

In het hart van Pays des Pierres Dorées ligt het hammeau Glaizé dat behoort bij het typische Beaujolais-dorp Glaizé, hier bewerken de gebroeders Maxime en Jean-Luc Cortay samen met Roselyne Crepier de wijngaarden van Domaine de Champarloux, die al generaties lang in bezit zijn van de familie Cortay.

Vaste kosten € 165
Kosten per 100m2 € 227

Veelgestelde vragen

Rond 1 mei wordt de wijn in Nederland geleverd, vanaf dit moment neemt Locavigne contact met u op om een afspraak te maken over de bezorging van de wijn bij u thuis.

U kunt meehelpen met het plukken van de druiven. Helaas is het niet mogelijk om te helpen tijdens andere stappen in het proces.

De kosten voor het huren van een wijngaard bestaan uit vaste en variabelen kosten. De vaste kosten voor Domaine de Champarloux zijn € 145 en de variabele kosten zijn € 206 per 100m2. Voor Domaine la Morandière zijn de vaste kosten € 165 en de variabele kosten zijn € 227 per 100m2.

Een wijngaard wordt gehuurd voor één jaar. In dit jaar wordt de wijngaard eenmaal geoogst.

100m2 Wijngaard produceert ongeveer 72 flessen wijn van 75 cl.

Contactformulier

Neem gerust contact op wanneer u vragen hebt of benieuwd bent wat Locavigne voor u kan betekenen.